lördag 24 oktober 2015

Malin bakar

Jag är inte jättehuslig av mig när det kommer till bakning och matlagning. Men jag har börjat äta glutenfritt vilket gör att det kräver lite mer planering och egentillagning.

Jag fick ett recept på ett fröbröd av min mamma som är supergott oavsett man äter bröd med eller utan gluten. Det är gott att äta med smör och ost, man kan ha det till ostbrickan eller ha som ett naturellt tilltugg till ölen.



Här kommer receptet:

1/2 del linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön/kärnor
1/4 dl pumpafrön/kärnor
2 dl majsmjöl

Blanda dessa ingredienser och tillsätt följande:

2 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl olivolja

Blanda ihop till en smet. Bred ut den tunt på ett bakplåtspapper på plåten med hjälp av ett annat bakplåtspapper. Då är det enhet att få det tunt och det kladdar inte.
Strö lite flingsalt på den och så ska den in i ugnen på 150 grader i 1 timme.

Så simpelt att det är löjligt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill skriva en rad, eller två! Jag svarar på kommentarerna i min egen blogg, så glöm inte bort att återkomma!